Ako tražite ukusan obrok koji se priprema za manje od pola sata, tjestenina u bolonjez umaku pravi je izbor. Ovaj klasik spaja bogate okuse mesa, rajčice i začina – sve uz minimalno uložen trud. U nastavku donosimo recept.
Oglas
Fino mljeveno meso pirjano s lukom i rajčicom osnova je ovog jela, dok tjestenina od kvalitetne pšenice zadržava oblik i kasnije upija bogati umak. Ključ su dobro izbalansirani začini koji daju dubinu i aromu.
Jednostavnost pripreme i bogatstvo okusa u svakom zalogaju glavne su karakteristike ovog jela. Upravo zato je ljubiteljima tjestenine ovaj recept među najdražima, prenosi Klix.ba.
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 300 g mljevenog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 g svježe rajčice
- 0,4 l pasate od rajčice
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 žličice soli
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica mješavine začina
- ½ žličice papra
- 1 žlica suhog bosiljka
- 1 žličica suhog origana
- 2 žlice svježeg peršina
Priprema:
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Na maslacu i maslinovom ulju pirjajte nasjeckani crveni i bijeli luk. Dodajte oguljenu i nasjeckanu svježu rajčicu. Zatim dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i dodajte mješavinu začina. Kad se meso poprži, ulijte pasatu, dodajte suhe začine i nasjeckani svježi list peršina. Po želji dodajte malo škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali.
U dobiveni umak dodajte skuhanu tjesteninu, promiješajte i poslužite. Dekorirajte svježim začinskim biljem. Po želji pospite naribanim sirom.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas